Menu Sluiten

Branddetectie

Wees bewust van rook én hitte.

Tijdige signalering voorkomt erger.

Transelec biedt complete branddetectiesystemen voor KMO’s, industrie- en appartementsgebouwen. Onze geavanceerde systemen detecteren rook snel en slaan onmiddellijk alarm, zodat je altijd op tijd gewaarschuwd wordt. We voldoen aan alle strenge wettelijke normen en onze systemen worden eenvoudig gekoppeld aan jouw bestaande alarmsysteem.  Kies voor de veiligheid en zekerheid van Transelec.

Optische detectoren

De meest voorkomende melder. Slaat alarm zodra er rook gedetecteerd wordt.

Thermische detectoren

Slaat alarm bij een te hoge of snel stijgende temperatuur.

Koolstofdioxide detectoren

Een CO2-meter bewaakt de luchtkwaliteit in jouw ruimtes. De sensor geeft nauwkeurig de hoeveelheid CO2 (in deeltjes per miljoen) weer.

Wat gebeurt er als je niet op kantoor bent als het brandalarm afgaat? 

Dat is de belangrijkste reden om te kiezen voor een brandalarm dat in verbinding staat met een meldkamer. Zij nemen onmiddellijk actie in geval van brand. Het brandalarm werkt altijd, ook wanneer de rest van het alarmsysteem is uitgeschakeld.

Een brandcentrale nodig? Voor sommige gebouwen zijn er strengere regels en is een conventionele of adresseerbare brandcentrale vereist. Bij een brandcentrale komen alle signalen van rookmelders, warmte detectoren en manuele brandmelders samen. Bij de installatie van een adresseerbare brandcentrale is elke detector zelfs individueel traceerbaar. Welke brandcentrale het geschiktst is, hangt af van de omvang van het systeem. Volgens de risicoanalyse kiezen we voor jou de juiste oplossing.

Onze brandcentrales zijn BOSEC gekeurd en conform EN54-13.

garantie

Onze branddetectie systemen bieden volgende garanties

Wat zegt de wet over branddetectie?

Onze systemen voldoen aan alle strenge wettelijke normen.

Meer weten over onze oplossingen voor algemene beveiliging?